cele mai bune sampoane anticadere
Par

Cel mai bun sampon anticadere

4.8
(37)

Caderea parului este o problema cu care se confrunta in egala masura atat barbatii, cat si femeile. Daca nu discutam despre factori ereditari, pot exista anumite cauze care conduc la caderea parului. Desi subiectul principal al acestui material se refera la prezentarea unor sampoane care au primit cel mai bun feedback din partea utilizatorului, vrem sa punem la punct intai cateva informatii utile referitoare la problema caderii parului.

Este firesc sa pierdem zilnic in medie intre 50-100 de fire in urma piepatanatului, iar dupa dus, putem pierde un numar si mai mare de fire de par. Nu trebuie sa va ingrijorati daca numarul firelor de par nu depaseste limita normala, este firesc sa cada zilnic si nu exista persoana careia sa nu ii cada deloc parul. Insa, daca observati o cadere masiva a parului sau chiar zone in care acesta a devenit mai rar, atunci este timpul sa va puenti semne de intrebare.

La baza problemei caderii parului pot sta factori precum anumite boli imune, expunerea la substante chimice, stresuri, arsurile, afectiuni ale pielii, tratamentul cu citostatice. De asemenea, la caderea masiva a parului pt contribui si medicamente folosite in tratatarea bolilor inimii, a depresiei, dar si tulburarile hormonale. Va propun sa discutam pe rand despre cauzele ce conduc la pierderea excesiva a parului:

  • Dereglarile hormonale : sunt, de fapt, dezechilibre ale orgasnimului ce pot conduce la pierderea parului. Aici mentional perioada sarcinii si a nasterii, perioada de premenopauza si menopauza.
  • Boli de piele : anumite afectiuni precum dermatita seboreica, eczele ori psoriazisul pot determina caderea parului.
  • Infectiile : infectiile bacteriene ale pielii sau sifilisul pot determina subtierea sau caderea parului.
  • Traumatismele fizice : traumatismele fizice sau interventiile chirurgicale pot conduce la pierderea masiva a parului.
  • Sindromul ovarelor polichistice : este un motiv foarte popular in randul femeilor.
  • Stresul : perioadele stresante pot pune accent pe podoaba capilara, iar de regula, parul incepe sa cada excesiv dupa 2-3 luni de la evenimentele respective.
  • Boli autoimune : precum lupus eritematos sistematic ori boala Basedow Graves se numara printre cele mai populare cauze ale caderii parului.
  • Mostenirea genetica : isi pune amprena inca de la varsta de 20-30 de ani.
  • Varsta : odata cu inaintarea in varsta este foarte posibil ca parul sa se subtieze, fiind asociata si cu factorul genetic, precum si nivelul de hormoni.
  • Alimentatia dficitara : este o cauza foarte des intalnita, dieta fiind prea sarca in vitamine, minerala si proteine. Astfel, recomandam sa evitati urmarea dietelor drastice si a tulburarilor de alimentatie.
  • Greseli in ingrijirea parului: anumite sampoane prea agresive si nepotrivite tipului vostru de par, precum si utilizarea frecventa a uscatorului, a periei rotative sau a placii pot cauza pierderea parului.
  • Factorii de mediu : cum ar fi poluarea, expunerea la raze X, clorul din piscina pot fi un factor determinant.
  • Carente : de fier, proteine, deficit de zinc, de vitamina B12 pot conduce la pierderea parului. Acestea sunt stabilite in urma analizelor de sange.

Pentru un par cat mai sanatos, pentru combaterea caderii parului, dar si pentru regenerarea sa, este recomandat sa actionati atat din interior, cat si din exterior. In primul rand, trebuie eliminati factorii de risc, dupa care este recomandat sa folositi produsele potrivite. Puteti opta pentru suplimente alimentare, fiole si lotiuni, dar si sampoane impotriva caderii parului. Noi ne vom opri la sampoanele anticadere si va vom prezenta cele mai bune sampoane anti-cadere si regenerare pentru femei si barbati care au oferit cel mai bun randament in randul utilizatorilor. In mod evident, fiecare organsim este diferit si eficienta acestora difera de la o persana la alta, insa este datoria fiecaruia sa descopere cel mai potrivit produs nevoilor sale.

Alpecin C1

alpecin c1

Verifica stoc si pret

Contine cafeina ce activeaza radacina firului de par prelungindu-i faza de crestere si niacina impreuna cu saruri de zinc ce fortifica procesul de crestere a firului de par, intarind radacina.

Rene Furterer Triphasic

Verifica stoc si pret

Contine ingrediente active extractul de Pfaffia, uleiul esential de portocala, uleiul esential de lavanda si uleiul esential de rozmarin, stimuland cresterea parului si intarind firul de par.

Ducray Anaphase+

ducray anaphase

Verifica stoc si pret

Prezinta ca ingrediente active Ruscus, Tocopherol, Nicotinate, proteine din grau, glicerina si altele, stabilizand fenomenul de cadere a parului si intarind firul de par.

Kerastase Specifique Bain Prevention

Kérastase Specifique Bain Prévention

Verifica stoc si pret

Prezinta in compozitie ulei de citronella care regleaza productia de sebum, curata scalpul si parul de reziduuri, acid citric ce imbunatateste sanatatea scalpului si alte substante cu rol de regenerare.

Sampon Forcapil

sampon forcapil

Verifica stoc si pret

Contine provitamina B5 cu rol cheie in repararea celulelor si a tesuturilor, hranind parul si oferindu-i stralucire, keratina hidrolizata identica celei naturale existente in compozitia parului asigurandu-i efect de reparare.

Parusan

Verifica stoc si pret

Prezinta in compozitie biotina, L-arginina si Vitamina E, avand rolul de a combate caderea difuza a parului, de a stimula circulatia la nivelul scalpului si de a hrani pielea cu substante nutritive.

 

In final, as vrea sa va reamintesc faptul ca fiecare produs vine la pachet cu instructiuni si indiferent de samponul pe care il alegeti cititi cu atentie cum trebuie folosit. Poate vi se va parea banal ceea ce spun, insa trebuie sa tineti samponul pe scalp exact cate minute sunt mentionate, nu mai putin, timp in care veti realiza un masaj delicat la nivelul scalpului. De asemenea, nu uitati sa samponati de doua ori, este o regula general valabila indiferent de samponul pe care il folositi, iar dupa samponare, aplicati pe lungime o masca hidratanta. Nu stiu daca este o noutate pentru voi, insa, in general, sampoanele anticadere au tendinta de a usca, de aceea, este necesara aplicarea unei masti de par bune pentru hidratare pe lungimea firului de par, cat mai departe de scalp.

Cum alegem cel mai bun sampon impotriva caderii parului?

Atunci cand vine vorba despre sampoane impotriva caderii parului bune, trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte. In primul rand, eficacitatea acestuia este data de ingredientele active pe care le contine. De pilda, trebuie sa va orientati catre variante ce contin cafeina, biotina, keratina sau vitamine esentiale. Aceste ingrediente sunt frecvent indicate pentru stimularea cresterii parului si intarirea radacinilor. Daca samponul are la baza aceste ingrediente, atunci exista sanse mari sa ofere un bun randament.

De asemenea, este important sa verificati ce zic si alte persoane despre produsul in cauza. In acest sens, puteti consta pareri si recenzii ale utilizatorilor. In plus, citirea informatiilor referitoare la produs va poate fi de mare folos.

Aveti in vedere ca, in cazul in care urmati si alte tratamente anti-cadere, samponul pe care il achizitionati sa fie compatibil. Fie ca ne referim la seruri, lotiuni, masti ori alte tratamente specifice, este esential sa exista compatibilitate intre produse. Daca samponul nu este compatibil cu aceste tratamente, pot interactiona negativ si pot reduce eficacitatea generala a tratamentului.

Mai mult decat atat, trebuie sa verificati si daca samponul pe care doriti sa il achizitionati nu interfereaza cu alte aspecte ale rutinei voastre de ingrijire. De pilda, daca folositi un sampon colorant sau produse de stilizare, trebuie sa va asigurati ca samponul anti-cadere nu va indeparta culoarea din par sau nu va afecta fixarea coafurii. Compatbilitatea vizeaza mentinerea unui echilibru optim in ingrijirea parului, astfel incat sa va puteti bucura atat de un aspect placut al parului, cat si de sanatatea acestuia.

Si pentru ca anterior vorbeam despre ingredientele active, in continuare vom dezbate mai pe larg acest subiect. Atunci cand discutam despre caderea parului si ingrediente cu potentiale beneficii in acest sens, amintim de cafeina, keratina, biotina, zinc si alte vitamine pentru sanatatea parului. Cafeina are rolul de a prelungi ciclul de crestere al parului stimuland in acest fel radacinile sa genereze fire de par mai puternice si mai sanatoase. Keratina intareste fiecare fie de par oferind rezistenta si stralucire.

Biotina care mai este cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7 ajuta la mentienrea sanatatii parului si a pielii, in timp ce zincul este ideal pentru functionarea optima a foliculilor de par si scalpului. Vitaminele precum B3, B5 si B6 au, deopotriva, un rol deosebit de important in stimularea cresterii parului si mentinerea sanatatii acestuia.

Insa criteriile de alegerea a celui mai bun sampon anti-cadere si regenerare nu se opresc aici. Exista o stransa legatura si in ceea ce priveste tipul de par si scalp. In mod cert, fiecare persoana are un tip de par si de scalp specific, ce poate fi normal sau gras, uscat sau sensibil. In functie de acest tip, vom alege un sampon potrivit. Daca va aflati in tabara persoanelor cu scalpul gras, atunci ideal ar fi sa alegeti un sampon cu formula clarifianta, anti-sebum, in timp ce persoanele cu scalp uscat vor avea nevoie de un sampon mai hranitor. Este esential sa identificam corect tipul de scalp pentru a face o alegere corecta.

Si, in acelasi timp, trebuie sa tinem cont si de tipul parului. In general, parul poate fi subtire, gros, cret, drept sau ondulat, insa fiecare tip are nevoie de o ingrijire specifica. Un scampon potrivit pentru tipul de par va viza intarirea si revitalizarea firului, prevenind caderea acestuia si contribuind la insanatosirea lui. Alegerea eronata a samponului poate agrava problemele deja existente.

Un alt aspect important este acela de a a alege sampoane care nu contin sulfati, fiind astfel un factor determinant pentru sanatatea parului. Sulfatii precum SLS si ALS sunt agrenti tensioactivi puternici folositi in multe sampoane, iar rolul sau este acela de a genera spuma pentru a curata eficient parul si scalpul. Insa, acest sulfati pot avea efecte negative asupra parului si scalpului in cazul persoanelor care se confrunta cu o cadere accentuata a parului.

Sulfatii pot fi duri si pot determina uscarea excesiva a parului si scalpului, iar acest lucru conduce inevitabil la iritatii, mancarime si chiar exarcerbarea caderii parului. Absenta sulfatilor intr-un sampon anti-cadere indica o formula blanda cu scalpul, fara risc de uscaciune excesiva sau iritatii.

Intrebari frecvente despre sampoanele impotriva caderii parului

De ce cade parul?

Caderea parului poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv predispozitii genetice, dezechilibre hormonale, stres, anumite afectiuni medicale sau utilizarea anumitor medicamente. Caderea parului poate fi si o consecinta a imbatranirii sau a deficientelor nutritionale.

Ce sunt sampoanele anti-cadere si cum functioneaza?

Sampoanele impotriva caderii parului sunt produse special formulate pentru a ajuta la reducerea caderii parului si la stimularea cresterii acestuia. Ele pot contine ingrediente active precum biotina, cafeina, extracte din plante, vitamine si minerale, care isi propun sa intareasca firele de par, sa imbunatateasca circulatia sangelui in scalp si sa promoveze regenerarea celulelor scalpului.

Sunt eficiente sampoanele impotriva caderii parului?

Eficienta sampoanelor impotriva caderii parului poate varia in functie de cauza specifica a caderii parului la fiecare persoana. Pentru unele persoane, aceste sampoane pot avea rezultate pozitive semnificative, in timp ce pentru altele pot fi mai putin eficiente. Este important sa intelegem ca aceste sampoane pot fi doar o parte a unei abordari mai cuprinzatoare pentru gestionarea caderii parului, care poate include si schimbari in alimentatie, reducerea stresului si tratamente medicale sau terapii.

Cum aleg cel mai bun sampon impotriva caderii parului pentru mine?

Alegerea unui sampon impotriva caderii parului ar trebui sa fie determinata de cauza presupusa a caderii parului si de tipul de par. Inainte de alegerea unui sampon, ar fi indicat sa consulti un dermatolog sau un specialist in sanatatea parului pentru a identifica cauza specifica a problemei tale si pentru a obtine recomandari personalizate. De asemenea, este important sa citesti eticheta produsului pentru a te asigura ca contine ingrediente care sunt potrivite pentru nevoile tale.

Exista efecte secundare asociate cu sampoanele impotriva caderii parului?

In general, sampoanele impotriva caderii parului sunt formulate pentru a fi blande si sigure pentru utilizare frecventa. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta iritatii ale scalpului sau reactii alergice la anumite ingrediente. Este intotdeauna recomandat sa faci un test de sensibilitate pe o mica portiune de piele inainte de a utiliza un nou sampon si sa consulti un medic in cazul in care apar reactii adverse.

Care sunt alte masuri pe care le pot lua pentru a preveni caderea parului in afara de utilizarea sampoanelor anti-cadere?

In plus fata de utilizarea sampoanelor impotriva caderii parului, exista mai multe alte masuri pe care le poti lua pentru a mentine sanatatea scalpului si a parului. Acestea includ adoptarea unei alimentatii echilibrate si bogate in nutrienti, reducerea stresului, evitarea utilizarii excesive a produselor de styling si protejarea parului de expunerea excesiva la caldura si substante chimice agresive. De asemenea, poti consulta un specialist pentru tratamente medicale sau terapii care sa te ajute in gestionarea caderii parului.

Ti-a fost util acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 4.8 / 5. Numar voturi: 37

Niciun vot! Fii prima care voteaza!

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. […] ca ceea ca va determina caderea parului nu este o cauza de  natura medicala. Am discutat pe larg aici – in acest articol  despre problema caderii parului si ce cauza ar putea sta la baza ei, fiindca nu are rost mai […]

  2. Gabriela spune:

    Căderea parului gras șampon și fiole ce recomandati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *