Ten

Cel mai bun beauty blender

5
(39)

Un beauty blender este un buretel comestic folosit pentru aplicarea si uniformizarea produselor de machiaj precum fond de ten, corector, iluminator sau blush cremos. Cel mai bun beauty blender ofera un aspect de machiaj neted si natural, fiind un instrument esential in rutina de machiaj gratie versatilitatii si usurintei in utilizare.

Cel mai bun beauty blender : TOP 5 Recomandari

Beauty Blender Original

Verifica stoc si pret

Beauty Blender Mini Blusher Cheeky

Verifica stoc si pret

Beauty Blender Real Techniques

Verifica stoc si pret

Beauty Blender MUP Makeup Academy

Verifica stoc si pret

Cum alegem cel mai bun beauty blender – Ghid de cumparaturi

Sa alegem cel mai bun beauty blender poate fi o misiune complexa si deloc usoara, de aceea este esential sa cunoastem cateva aspecte care fac diferenta. Printre acestea se numara:

Material

Materialul din care este confectionat beauty blenderul determina modul de aplicare al produselor, precum si interactiunea cu pielea. Cei mai multi buretei de machiaj sunt fabricati din spuma poliuretanica, oferind senzatie de moliciune si flexibilitate. Astfel, aplicarea produselor devine mai usoara si uniforma. Avand o porozitate fina, spuma poliuretanica absoarbe mai putin produs, ajutand astfel sa economisiti fond de ten sau alte produse.

Buretii care nu contin latex sunt o optiune buna pentru persoanele cu pielea sensibila sau predispusa la alergii. Acestia sunt mai blanzi cu pielea reducand risucl de iritatii sau reactii alergice.

Textura materialului este deopotriva foarte importanta. Un burete cu textura fina ofera un finisaj mai neted si mai natural, in timp ce unul cu textura mai groasa poate crea un aspect neuniform. Alegeti un buretel care sa fie cat mai fin si moale la aitngere pentru a obtine un machiaj uniform.

In plus, materialul are legatura si cu durabilitatea acestuia. Un burete de calitate sperioara rezista mai bine in timnp si suporta mai multe spari fara deteriorare. Materialele de calitate inferioara se vor rupe sau deteriora destul de repede, ceea ce inseamna ca va trebui sa il inlocuiti mai des.

Porozitate

Un beauty blender care prezinta pori fini si densi sunt potriviti pentru a crea un machiaj cat mai neted si uniform, facand sa absoarba cat mai putin produs. Astfel, veti putea aplica o cantitate mai mica de fond de ten sau alte produse cremoase pentru a obtine rezultatul dorit. Nu doar ca ajuta la economisirea produsului, ci si reduce riscul obtinerii unui aspect incarcat sau neuniform. Totodata, un burete cu pori fini este si mai bland cu tenul, nu irita si poate fi o optiune buna pentru persoanele cu piele sensibila.

Un beauty blender cu porozitate mai mare poate fi eficient pentru a aborda anumite tehnici de make-up, precum aplicarea produselor cremoase sau lichide intr-un strat mai gros pentru obtinerea unui look dramatic sau pentru baking. Acest tip de buretel absoarbe o cantitate mai mare de produs, ceea ce va poate ajuta daca doriti sa construiti in straturi acoperire. Pe de alta parte, trebuie sa fiti atente la cantitatea de produs folosita pentru a evita risipa.

Forma beauty blender

Forma beauty blender-ului nu este doar un aspect ce tine de estetica, ci are legatura si cu modul de aplicare si blenduire a produselor. Exista diferite forme de buretei pe paita fiecare avand propriile avantaje si utilizari specifice.

Daca vorbim despre forma clasica de ou, cea mai populara, aceasta este o buna alegere pentru versatilitatea pe care o ofera. Varful ascutit permite aplicarea cu precizie mai buna a produselor in zone greu accesibile precum colturile ochilor, zona nasului si conturul buzelor. Partea rotunjita este excelenta pentru aplicarea si blenduirea fondului de ten pe suprafete mai mari ale fetei. Beauty blenderul in forma de ou poate fi utilizat si pentru tehnica de baking, aplicand cu ajutorul sau pudra in mod uniform si cu o precizie mai mare.

Beauty blenderul cu o parte plata si varf ascutit este potrivit pentru aplicarea si uniformizarea produselor cremoase sau lichide. Partea plata poate fi utilziata pentru aplicarea fondului de ten pe suprafete mari, asigurand un finisaj uniform si rapid. Varful ascutit este ideal pentru detalii si corectii precum aplicarea corectorului sau definirea conturului fetei. Aceasta forma este foarte utila daca va doriti un look bine definit si linii precise.

Forma de diamant a beauty blenderului este si ea foarte practica. Permite utilizarea diferitelor parti in zone ale fetei, asigurand o eficienta mai buna in aplicarea machiajului. Fetele mai mari are buretelului sunt excelente pentru zone extinse, iar cele mici potrivite pentru zona ochilor sau nas.

Rezistenta

Rezistenta este si ea un factor important fiindca ne dorim un produs durabil. Un beauty blender bun trebuie sa reziste la utilizari zilnice, precum si la curatari. Nu trebuie sa se rupa sau sa se deterioreze rapid chiar daca il spalati dupa fiecare utilizar, fiind astfel o conditie esentiala.

De asemenea, un buretel de calitate este usor de curatat si ofera o buna rezistenta la produsele de curatare utilziate. Curatarea regulata a buretelului este foarte importanta in prevenirea acumularii de produse cosmetice si bacterii care pot conduce la iritatii si aparitia cosurilor. Un buretel de calitate va fi usor de curatat si rezistent, facand parte din rutina voastra de zi cu zi.

Absorbtie produse

Este important sa alegem un beauty blender care nu absoarbe mult produs, ceea ce nu ar face altceva decat sa produca risipa si costuri mai mari pe termen lung. Buretelul trebuie sa absoarba cat mai putin produs, timp in care sa ofere un aspect uniform.

Daca buretele absoarbe prea mult produs, aplicarea poate fi neuniforma creand astfel urme si pete. Un burete cu absorbtie redusa va asigura un machiaj uniform si un finisaj natural, fara imperfectiuni. Astfel, materialul si porozitatea sunt factori determinanti in aceasta situatie.

Cum intretinem corect un beauty blender?

Curatarea beauty blenderului este primordiala, de aceea, este important ca acest proces sa fie realizat corespunzator. In primul rand, este important sa il spalam dupa fiecare utilizare, iar daca il utilizati zilnic, atunci va fi spalat in fiecare zi.

Utilizati pentru spalare cu sapun delicat sau un cleanser special pentru buretei cosmetici. Umeziti buretelul, aplciati produsul de curatare si masati usor pana cand dispar toate urmele de machiaj. Clatiti din abundenta cu apa calda pana aceasta devine limpede.

De asemenea, puteti dezinfecta ocazional buretelul. Scufundati buretelul in apa fierbinte sau utilizati un spray dezinfectant conceput pentru produse sau instrumente cosmetice.

Buretelul nu va fi lasat sa se usuce in spatii inchise sau umede, caci poate dezvolta mucegai. Asezati-l intr-un suport sau pe o suprafata bine aerisita pentru o uscare completa.

Buretelul va fi inlocuit periodic, in functie de frecventa utilizarii, dar si starea produsului in sine.

Intrebari frecvente despre beauty blender : FAQ

Cum folosesc beauty blender pentru a obtine un machiaj perfect?

Pe langa tipul buretelului pe care il achizitionati, este important sa il umeziti foarte bine in apa pana isi mareste dimensiunile si devine mai moale. Stoarceti excesul de apa si aplicati fondul de ten pe fata sau pe beauty blender. Tapotati usor produsul pe piele, evitand miscarile de frecare.

De ce trebuie sa umezesc buretelul?

Fiind umed absoarbe mai putin produs, asigura o aplicare uniforma si va ajuta sa economisiti fond de ten. Totodata, asigura un finisaj mai natural si mai luminos.

Cat de des trebuie sa curat beauty blenderul?

Dupa fiecare utilizare ar fi ideal sa il spalati pentru a preveni acumularea de bacterii.

Pot folosi beauty blender pentru aplicarea pudrei?

Desigur. Poate fi folosit fie uscat, fie usor umezit pentru un aspect mai neted.

Este beauty blenderul potrivit pentru toate tipurile de piele?

Da, beauty blenderul este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibila, datorita aplicarii blande si uniforme.

Care sunt cele mai comune greseli in utilizarea beauty blenderului?

Printre cele mai comune greseli se numara utilizarea uscata a buretelului, lipsa curatarii sale regulate si aplicarea produsului prin frecare si nu prin tapotare.

Ti-a fost util acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 5 / 5. Numar voturi: 39

Niciun vot! Fii prima care voteaza!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *