Par

Cele mai bune sampoane hidratante

5
(54)

A alege cele mai bune sampoane hidratante este esentiala pentru mentinerea sanatatii parului, mai ales daca vorbim despre un par uscat, deteriorat sau deshidratat. Atunci cand parul devine tern, lipsit de stralucire sau chiar frizzy, un sampon hidratant poate face diferenta redandu-i elasticitatea si vitalitatea. Dar cum alegem samponul potrivit? In acest articol vom explora cele mai importante aspecte si va vom face o seri de recomandari pertinente.

Pentru ce tipuri de par sunt recomandate sampoanele hidratante?

Sampoanele hidratante sunt, in general, potrivite pentru urmatoarele tipologii de par:

  • Parul uscat sau deshidratat. Lipsa umezelii conduce la fragilitate in ceea ce priveste parul, acesta devenind si mai predispus la rupere si aspru la atingere. Un sampon hidratant ofera hidratare optima, facand parul mai moale si mai neted.
  • Parul deteriorat. Este acel par care a fost expus frecvent la tratament chimice precum decolroare, vopsire, la caldura excesiva cum ar fi uscatoare, placi de intins parul, ondulatoare sua factor de mediu precum soare si vant. Un sampon hidratant poate fi benefic si in acest caz.
  • Parul cret sau ondulat. Este un aspect cunoscut faptul ca parul cu textura creata sau ondulata are tendinta de a se deshidrata mai rapid din cauza structurii sale, facand ca uleiurile naturale ale scalpului sa nu se raspandeasca uniform pe toata lungimea firului de par.
  • Parul gros si aspru. Aceasta tipologie are nevoie de mai multa hidratare pentru a obtine o textura mai moale si mai usor de coafat.

Top cele mai bune sampoane hidratante: Recomandari 2024

Sampon hidratant Moroccanoil Hydrating Shampoo

Verifica stoc si pret

Sampon hidratant Keune Care Vital Nutrition Shampoo

Verifica stoc si pret

Sampon hidratant Maria Nila

Verifica stoc si pret

Sampon hidratant Milk Shake Color Care

Verifica stoc si pret

Sampon hidratant Alfaparf Milano Semi Di Lino Moisture Nutritive Low Shampoo

Verifica stoc si pret

Sampon hidratant Wella Professionals Oil Reflections

Verifica stoc si pret

Sampon hidratant Londa Professional Velvet Oil Shampoo

Verifica stoc si pret

Cum alegem cele mai bune sampoane hidratante : Ghid de cumparaturi

Pentru a alege cele mai bune sampoane hidratante este esential sa cunoastem cateva aspecte importante care fac diferenta. Astfel, in continuare, va vom prezenta punctele de care trebuie sa tineti cont pentru a face o alegere potrivita nevoilor tipului vostru de par si scalp.

Tip de par

Este important sa va asigurati ca samponul pe care il alegeti este formulat in concordanta cu nevoile specifice tipului de par. De pilda, daca aveti parul cret, ati putea opta pentru un produs special destinat acestei texturi, oferind hidratare si definire.

Scalp

La fel de important este si scalpul fiindca pana la urma samponul va fi aplicat direct pe scalp. Este important sa alegeti o formula care sa echilibreze nivelul de hidratare si al scalpului prevenind in acest fel mancarimea sau chiar aparitia matretii, provocata de uscaciunea excesiva.

Textura sampon

Sampoanele hidratante au, de regula, o textura mai cremoasa si mai densa, fiind astfel potrivite pentru hranirea firului de par. Daca aveti un fir de par fin alegeti un sampon hidratant care sa nu aiba tendinta de a incarca prea mult parul.

Ingrediente benefice

Ingredientele sunt cele care fac diferenta in formula oricarui sampon de par. Cand vine vorba despre cele mai bune sampoane hidratante, atunci ar trebui sa aveti in vedere urmatoarele ingrediente in compozitie:

  • Uleiuri naturale (ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de masline): Acestea reprezinta emolienti naturali care ajuta la sigilarea umiditatii in firul de par si la prevenirea deshidratarii. Uleiul de argan, cunoscut si ca „aurul lichid”, este unul dintre cele mai utilizate pentru capacitatea sa de a hidrata si repara parul deteriorat.
  • Aloe vera: Renumita pentru proprietatile sale calmante si hidratante, aloe vera ajuta atat la hidratarea parului, cat si la calmarea unui scalp uscat sau iritat.
  • Glicerina: Acest umectant atrage umiditatea din aer si o pastreaza in firul de par, ceea ce ajuta la mentinerea acestuia hidratat si suplu.
  • Proteine (keratina, proteine din grau): Proteinele din sampoane intaresc firul de par si ajuta la repararea daunelor provocate de factorii externi. Keratina, in special, este un ingredient cheie in refacerea structurii firului de par.
  • Acid hialuronic: Este un ingredient extrem de eficient in mentinerea nivelului de hidratare al parului, deoarece poate retine de pana la 1000 de ori greutatea sa in apa.

Cum mentinem parul hidratat?

Pe langa folosirea unui sampon hidratant bun, este necesar sa tineti cont si de cateva obiceiuri esentiale pentur mentinerea parului hidratat si sanatos pe termen lung:

  • Spalati corect parul. Evitati spalarea zilnica fiindca va indeparta uleiurile naturale care mentin parul hidratat si il va usca excesiv. Totodata, nu folositi apa fierbinte atunci cand spalati parul, ci reglati temperatura astfel incat apa sa fie calduta.
  • Folositi la fiecare spalare balsam sau masca de par. Este esential ca la fiecare spalare sa aplicati un balsam hidratant bun sau o masca hidratanta buna care sa hraneasca firul de par in profunzime.
  • Evitati caldura excesiva. Uscatoarele de par, placile de intins sau ondulatoarele pot deshidrata firul de par. Folositi-le cu moderatie si aplicati intotdeauna spray cu protectie termica.
  • Nu uitati sa va hidratati si din interior. Consumul de apa si o dieta bogata in vitamine si minerale contribuie la mentinerea sanatatii si hidratari parului.

Intrebari frecvente despre sampoanele hidratante : FAQ

Cat de des ar trebui sa folosesc un sampon hidratant?

Samponul hidratant poate fi folosit la fiecare spalare. Frecventa spalarii depinde de tipul scalpului pe care il aveti, cat de repede excesul de sebum isi face aparitia.

Este necesara folosirea si unui balsam sau masca hidratanta daca folosesc sampon hidratant?

Sigur ca da. Masca sau balsamul ofera un plus de hidratare ceea ce va fi mereu benefica sau chiar necesara unui par uscat, deteriorat sau deshidratat.

Ce beneficii ofera folosirea samponului hidratant?

Samponul hidratant imbunatateste nivelul de hidratare al parului si previne uscarea acestuia, imbunatateste elasticitatea si stralucirea parului, reduce riscul de rupere si despicare a varfurilor si calmeaza scalpul uscat si iritat.

Samponul hidratant ajuta la prevenirea electrizarii parului?

Da, sampoanele hidratante ajuta la reducerea electrizarii parului, hidratand si netezind firele de par, prevenind acumularea de electricitate statica.

Samponul hidratant poate fi folosit pentru parul vopsit?

Multe sampoane hidratante sunt formulate special pentru parul vospit si contin ingrediente blande care ajuta la pastrarea culorii si refacerea parului deteriorat in urma proceselor de decolorare/colorare.

Care este diferenta dintre un sampon hidratant si unul obisnuit?

Un sampon hidratant contine ingrediente speciale pentru a hidrata si a proteja parul, in timp ce un sampon obisnuit are ca scop principal curatarea parului. Sampoanele obisnuite pot contine mai multe substante tensioactive care indeparteaza uleiurile naturale ale parului, in timp ce cele hidratante incearca sa pastreze sau sa reintoarca acesti nutrienti.

Pot folosi sampon hidratant daca am scalp gras, dar parul deshidratat?

Da, poti folosi un sampon hidratant in acest caz, de preferat o varianta care sa aiba o formula ce nu ingreuneaza firul de par. De asemenea, se poate alterna cu un sampon pentru scalp gras.

Ti-a fost util acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 5 / 5. Numar voturi: 54

Niciun vot! Fii prima care voteaza!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *