cea mai buna placa de par
Par

Cele mai bune placi de par

5
(79)

Cele mai bune placi de par reprezinta instrumentul cel mai des folosit aparat in aranjarea parului. Cu ajutorul placii de par, operatiunea de aranjare a parului devine mult mai simpla si mai rapida, fie ca ai un par de lungime medie sau mare. Nu trebuie sa ai foarte multa experienta pentru a iti indrepta parul, ci dexteritatea o capeti pe parcurs, foarte rapid. In plus, cu placa de par potrivita poti realiza chiar si bucle lejere pentru un look cat mai natural si elegant.

Si pentru ca piata abunda in oferte care mai de care mai tentante, devine mai dificil sa gasesti un model de calitate, cu care sa iti poti face treaba cat mai eficient, dar care sa nu iti degradeze parul in timp. Prin urmare, pentru a face o alegere cat mai corecta, va propun sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

Materialul din care sunt realizate placile

 In primul rand, pentru a alege cele mai bune placi de par este imperios necesar sa verifici care este tipul materialului din care sunt realizate placile ce iau contact direct cu firul de par. Acestea, practic, determina rezultatul final, dar contribuie si la mentinerea sanatatii parului. Modelele mai vechi erau realizate din metal cromat, iar placile nu se puteau incalzi uniform, drept pentru care in anumite puncte temperatura era foarte mare, incat riscul deteriorarii firului de par era iminent. Aceste variante erau mai ieftine, insa se si stricau rapid.

O varianta de placa buna este cea prevazuta cu suprafata ceramica, reusind sa distribuie temperatura in mod uniform. Ofera un luciu frumos parului, timp in care il lasa mai matasos si fin la atingere. Dezavantajul acesteia consta in faptul ca exista riscul depunerii produselor de styling pe suprafata sa, ceea ce devine incomod pentru persoanele care folosesc astfel de produse, fiindca va trebui curatata de fiecare data. De asemenea, ai in vedere ca exista variante de placi realizate integral din ceramica si este de preferat sa optezi pentru un astfel de model, dar si variante prevazute doar cu un strat subtire de ceramica, sub care se afla metal.

O alta varianta foarte buna de placa de par este cea realizata din turmalina, fiind o optiune excelenta si pentru cele cu un par mai gros si aspru. Aceasta se incarca cu ioni negativi eliminand energia statica, ceea ce inseamna ca va reduce efectul de electrizare al parului, inchizand cuticula firului de par. Deopotriva, incalzirea placilor se realizeaza uniform, iar rezultatul va fi unul fabulos: un par neted si lucios.

Placa de par realizata din titan este ideala pentru persoanele cu par gros, permitand trecerea suvitei prin camera cu caldura o singura data pentru a obtine rezultatele dorite, astfel ca firul de par se va deteriora mai greu. Caldura este distribuita uniform, iar un astfel de aparat este foarte usor, ceea ce asigura o buna manevrabilitate.

Exista pe piata si variante de placi din sticla termorezistenta, fiind indicate doar pentru parul uscat, iar durata de folosire nu trebuie sa depaseasca trei secunde pe suvita. Aceasta gama este una mai ieftina, dar si mai slaba din punct de vedere calitativ. Totodata, ele pot fi acoperite asemenea celor metalice cu un strat de vopsea ce se va deteriora in timp, existand riscul de a iti agata si rupe parul.

Reglarea temperaturii

Un principiu de baza in alegerea placii potrivite consta in posibilitatea de a regla temperatura de functionare a acesteia. Este foarte important sa existe aceasta posibilitate, pentru a regla placa in functie de tipul parului pe care il ai. Ca principii de baza, parul cu fir subtire nu are nevoie de o temperatura mai mare de 180-190 de grade Celsius, in timp ce parul cu fir gros sau poate chiar cu tendinta de incretire, sa aiba nevoie de o temperatura de cel putin 200 de grade Celsius.

In general, temperaturile pornesc de la 150 de grade Celsius si pot ajunge la 230 de grade Celsius. Exista modele de placi cu 3-4 setari de temperatura sau chiar variante care ofera chiar si 9 trepte.

Dimensiunea placilor

Si dimensiunea placilor este importanta, fiind raportata la lungimea parului. Exista variante mini care au placa scurta de 7 cm si care pot fi o optiune pentru vacante, incapand foarte usor in bagaj. Totodata, gasim si variante mai lungi, de 11-12 cm ce permit aranjarea parului intr-un timp mai scurt.

In acelasi timp, este importanta si latimea placilor, ba chiar mi-as permite sa spun ca este  mai importanta latimea decat lungimea. Placile mai putin late permit aranjarea bretonului, crearea de onduleuri si asa mai departe mult mai usor, referindu-ne la variante cu latimi de pana la 2.5 cm. Variantele mai late, de 3-4 cm, ajuta la indreptarea mai rapida a suvitelor lungi, reducand durata de coafare a parului. Cu ajutorul acesteia, poti realiza si bucle mai largi.

Functii

In ceea ce priveste functiile cu care ar trebui sa fie dotata placa de par ideala, amintim, in primul rand, despre functia de oprire automat. Poate ti se va parea un lucru banal, insa foarte multe dintre noi, in graba, am uitat sa scoatem placa din priza. In acest gen de situatii, foarte utila devine functia de oprire automata, care deconecteaza placa dupa aproximativ 20-30 de minute de cand nu mai este utilizata.

De asemenea, ar fi indicat ca modelul pe care il alegi sa aiba afisaj electronic al temperaturii, pentru a fi mai clar modul in care trebuie sa o reglezi ulterior. In plus, ar fi util si un timer care sa indice timpul pana cand placa va atinge temperatura optima pentru a intra in contact cu firul de par.

Ergonomie

Foarte important, mai ales, pentru cele care nu au foarte mare dexteritate, placa trebuie sa fie cat mai usoara, pentru a fi simplu de manevrat. In plus, pe parcursul coafarii, mana nu va obosi atat de repede.

De asemenea, cablul de alimentare trebuie sa fie suficient de lung, de aproximativ 2-3 metri, pentru a nu depinde foarte mult de localizarea prizei din incapere. In plus, cablul ar fi bine sa fie unul rotativ pentru a impieidca rasucirea lui in timpul functionarii.

Butoanelel placii trebuie sa fie la indemana si usor de identificat, iar timpul de incalzire al aparatului poate varia intre 15 si 60 de secunde, preferabil totusi sa nu depaseasca un minut.

Top cele mai bune placi de par : Recomandari

Placa de par GHD Platinum+

  • Tehnologie predictiva Ultra-Zone ce recunoaste grosimea parului
  • Coafarea eficienta a parului cu o temperatura optima de 185 de grade Celsius
  • Inchidere automata dupa 30 de minute de inactivitate, placa de protectie din cauciuc pentru depozitare sigura
Verifica stoc si pret

Placa profesionala L’Oreal Steampod 3.0

  • Invelis ceramic
  • Temperatura pana la 210 de grade Celsius ce poate fi reglata
  • Tehnologie cu abur, autonomie buna, cablu rotativ la 360 de grade, tehnologie dubla a placilor
Verifica stoc si pret

Placa de par Moroccanoil Perfectly Polished Titanium Flat Iron

  • Placi din Titan
  • Temperatura pana la 232 de grade Celsius
  • Oprire automata dupa o ora, afisaj digital control temperatura, maner ergonomic
Verifica stoc si pret

EVLON Salon Straight Copper Smooth RVST2175EPlaca de par Revlon Salon Straight Copper Smooth RVST2175E

  • Invelis Ceramic si Aliaj cupru
  • Temperatura de maxim 235 grade Celsius cu 30 de trepte de reglare
  • Efect antistatic, protectie la supraincalzire, oprire automata, Easy Lock
Verifica stoc si pret

Remington Shine Therapy S8550Placa de par Remington Shine Therapy S8550

  • Invelis Ceramica
  • Temperatura de maxim 235 de grade Celsius cu 10 trepte de reglare
  • Oprire automata, placi mobile, Easy lock, incalzire in doar 15 secunde
Verifica stoc si pret

Remington Keratin Therapy Pro S8590Placa de par Remington Keratin Therapy Pro S8590

  • Invelis ceramica
  • Temperatura de maxim 230 de grade Celsius cu 5 trepte de reglare
  • Oprire automata, placi mobile, easy lock, cablu rotativ
Verifica stoc si pret

Rowenta SF7510F0Placa de par Rowenta SF7510F0 Brush&Straight Premium Care

  •  Invelis Cashmere Keratin
  • Temperatura cuprinsa intre 130 si 200 de grade Celsius
  • Incalzire rapida in doar 15 secunde, oprire autoamta dupa 60 de minute, functie ionizare
Verifica stoc si pret

Placa de par Moser Ceramic Hair Straightener 4417-0150

  • 2 elemente de incalzire PTC si afisaj LED
  • Temperatura cuprinsa intre 150 si 230 de grade Celsius cu 9 trepte de reglare
  • Incalzire in 30 de secunde
  • Placi ceramice de incalzire 2.4×9 cm
Verifica stoc si pret

Remington PRO-Ceramic Extra S5525

Placa de indreptat parul Remington PRO-Ceramic Extra S5525

  • Invelis ceramic
  • Temperatura cuprinsa intre 150 de grade Celsius si 230 de grade Celsius
  • Placi de 45 x 110 mm, oprire automata, incalzire in doar 15 secunde
Verifica stoc si pret

Placa de indreptat parul Rowenta Liss & Curl Ultimate Shine SF6220

  • Invelis ceramic
  • Temperatura de maxim 230 de grade Celsius
  • Placi cu dimensiuni de 25 x 90 cm, easy lock
Verifica stoc si pret

Sfaturi utile in utilizarea corecta a placii de indreptat parul

In primul rand, este foarte important modul in care ne pregatim parul de coafat cu placa de par. Asigura-te ca parul este uscat complet, pentru a evita arderea si deteriorarea acestuia. Totodata, piaptana-l si descurca-l foarte bine inainte de a incepe operatiunea. In plus, ar fi chiar recomandat daca ai folosi si o protectie termica de par buna.

Imparte parul pe sectiuni, foloseste clesti sau agrafe pentru a fi mai usor sa delimitezi bine portiunile. Incepe prin a indrepta parul de la ceafa, avansand pana la in varful capului. Astfel, iti garanteaza si volum si nici nu va exista riscul ca parul aflat in zone mai dificil de vazut sa ramana necoafat. In functie de tipul placii pe care o aveti, dar si de tipul parului, puteti reveni ulterior pe anumite portiuni unde parul nu a fost indreptat cum trebuie.

Asa cum spuneam anterior, alege temperatura in functie de tipul parului pe care il ai, daca ai un par fin si subtire se impune o temperatura mai mica, insa daca ai un fir gros si aspru poti creste temperatura. Nu lasa placa incinsa prea mult timp pe o anumita zona de par fiindca risti sa arzi parul.

In cazul in care vezi iesind aburi in momentul in care folosesti placa, este clar ca parul nu a fost uscat complet si cel mai bine ar fi sa intrerupi operatiunea si sa usuci mai bine parul.

Daca vrei o coafura cat mai rezistenta poti folosi ulterior produse de styling. Poti opta pentru o formula usoara de fixativ sau poti aplica un ulei de par bun pe lungimea acestuia, care sa il netezeasca si sa reziste mai bine pana la urmatoarea spalare. Ar fi bine sa faci acest lucru dupa ce ai terminat coafarea parului, in niciun caz inainte sau, si mai rau, in timp de iti indrepti parul.

Intrebari frecvente despre placile de par : FAQ

Cum aleg temperatura optima in functie de tipul parului meu?

Temperatura ideala variaza in functie de tipul de par, astfel ca pentru par subtire sau deteriorat este recomandata o temperatura de pana la aproximativ 160 de grade Celsius, pentru parul normal intre 150-180 de grade Celsius, iar pentru parul gros sau ondulat peste 180 de grade Celsius.

Care este diferenta intre o placa de par cu tehnologia cu ioni si o placa fara ioni?

Placile de par cu tehnologie cu ioni emit ioni negativi ce ajuta la inchiderea cuticulei parului, reducand astfel efectul de frizz si imbunatatind stralucirea. Sunt foarte utile pentr persoanele cu par cret sau ondulat.

Cum evit deteriorarea parului daca folosesc placa des?

In primul rand, folositi un produs cu protectie termica. Nu folositi niciodata placa pe parul ud si setati intotdeauna temperatura potrivita tipul vostru de par.

Este nevoie sa curat placa? Cum pot face acest lucru?

Da, este important sa pastrati placa curata si sa indepartati reziduurile de produse. In primul rand, asigurati-va ca placa este deconectata de la priza si rece. Folositi o carpa moale si umeda pentru stergerea reziduurilor. Evitati folosirea de produse chimice abrazive ce pot deteriora suprafata placilor.

Ce avantaje presupun placile de par cu functie de oprire automata?

Functia de oprire automata asigura ca placa de par se va opri singura dupa un anumit timp de inactivitate, de obicei 30-60 de minute. Aceasta functie ofera un plus de siguranta si economiseste energie, reducand riscul de incendii sau alte accidente.

Cand imi dau seama ca trebuie sa schimb placa de par?

In momentul in care observati ca placa nu mai indreapta bine parul, ca nu se incalzeste uniform ori ca suprafata placilor incepe sa se deterioreze, atunci este un moment bun in care trebuie sa o inlocuiti.

Pot sa folosesc placa pe parul umed?

Majoritatea placilor de par nu sunt create pentru a fi folosite pe parul umed, caci poate cauza daune severe firului de par. Exista, insa, variante speciale denumite wet to dry care sunt concepute pentru a fi folosite in aceasta maniera.

Pot sa folosesc placa de par pe extensiile de par?

Da, poate fi folosita placa pe extensii, insa asigurati-va ca acestea sunt din par natural. La fel ca pe parul vostru, aplicati protectie termica si pe extensii si setati temperatura potrivita.

Ti-a fost util acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 5 / 5. Numar voturi: 79

Niciun vot! Fii prima care voteaza!

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. Ana Maria spune:

    Iubesc placa Babyliss 🙂

  2. Miruna spune:

    Am placa Remington Keratin Therapy Pro si pt parul meu fin este fix ce trebuie

  3. […] capilara impotriva temperaturilor ridicate emise de dispozitivele de styiling, fie ca vorbim despre cele mai bune placi de par sau cele mai bune ondulatoare de par. Este extrem de important sa optam pentru varianta de produs […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *